Aktuality

Krst knihy Emka a jej vlásky dovolenkárky (Alopécia u detí)

Dňa 1. októbra 2024 sa v kníhkupectve Panta Rhei v Bratislave konal slávnostný krst knihy Emka a jej vlásky dovolenkárky, ktorú napísala autorka Lori Bella. Kniha je inšpirovaná skutočným príbehom dievčatka Emky, ktorá trpí alopéciou, a je venovaná všetkým deťom, ktoré čelia tejto výzve. Jej cieľom je nielen rozšíriť povedomie o alopécii ale aj podporiť deti, aby prijali svoju jedinečnosť a poskytnúť im povzbudenie, že ich hodnota nespočíva vo vzhľade.

Nadácia MVSG podporila vznik tejto knihy tým, že darovala finančné prostriedky na ilustrácie a samotné vydanie. Vydavateľstvo spolu s nadáciou a autorkou dúfa, že táto publikácia pomôže šíriť posolstvo tolerancie a prijatia rozdielov a zároveň inšpiruje deti, aby sa nebáli byť samé sebou aj keď čelia výzvam ako je alopécia.

Autorka knihy Lori Bella spolu so správkyňou Nadácie MVSG JUDr. Ingrid Vargovou.

Alopécia u detí – príbeh odvahy a prijatia

Alopécia je stav, ktorý spôsobuje stratu vlasov a u detí to môže byť obzvlášť citlivé. Vlásky sú pre mnohé deti dôležitou súčasťou ich identity a keď ich stratia môžu sa cítiť inak ako ich rovesníci. Deti s alopéciou potrebujú vedieť, že ich krása a hodnota nezávisia od toho či majú vlasy, ale od toho, aké sú odvážne a silné vo vnútri.

Emkin príbeh v knihe Emka a jej vlásky dovolenkárky ukazuje, že aj keď jej vlásky „odišli na dovolenku“, Emka zostáva krásnym a jedinečným dieťaťom. Kniha ponúka citlivý a hravý pohľad na tému, ktorá môže byť pre deti náročná a učí ich, že odvaha a prijatie samého seba sú najdôležitejšie.

Krst knihy bol dôležitým momentom pre šírenie tohto posolstva a vďaka podpore Nadácie MVSG bude mať kniha možnosť osloviť mnohé deti, ktoré potrebujú počuť, že ich hodnota nie je určená vonkajšími zmenami ale tým, aké sú jedinečné a úžasné.

Zdroj fotiek : Pavol Harum